Overslaan naar inhoud
Is snus haram

Is snus Haram?

on

Zijn snus en Nicotine pouches Haram? 

Volgens de wetten van Sharia zijn nicotine pouches niet haram. Tabakshoudende snus is echter wel verboden. Dit is één van de redenen waarom nicotine pouches zo populair zijn als alternatief voor tabak bij de Moslimbevolking. Lees verder om te ontdekken waarom.

 

Nicotine pouches niet Haram

Nicotine pouches schaden de gezondheid niet. Ze zijn echter wel verslavend. Waarom dan niet Haram denk je? Nicotine pouches zijn het perfecte hulpmiddel om met gevaarlijke tabaksproducten te stoppen. Op termijn kan je met nicotine pouches je verslaving afbouwen en overstappen naar nicotinevrije pouches om vervolgens volledig te stoppen. Nicotine pouches zijn niet hetzelfde als snus. Ze bevatten geen tabak. Enkel plantaardig materiaal.

Waarom is snus dan wel Haram? Volgens Sharia wetten van Islam is elke handeling of het gebruik van elk product dat je schade berokkend Haram. Alcohol is schadelijk voor je geest en gezondheid, en dus Haram. Roken is schadelijk voor je lichaam en longen, en dus Haram. Zweedse snus bevat schadelijke tabak en is dus ook niet toegestaan.

Waarom is traditionele snus dan wel verboden? 

Als snus zoveel beter is dan sigaretten. Waarom is het dan Haram? Snus is niet volledig risico-vrij. De tabak in snus bevat schadelijke chemicaliën. En snus zelf is behoorlijk verslavend.

De conclusie is dat nicotine pouches de minst schadelijke manier zijn om nicotine te gebruiken. En hoewel ze niet volledig vrij zijn van gevaar, is het een verstandige keuze, als roker, om je nicotinegebruik af te bouwen en in lijn met de Sharia wetten te leven.

 

Weet je niet welke nicotine pouches te kopen? Check onze gids 9 beste nicotine pouches van 2022

Wil je meer weten over nicotine pouches en hoe ze te gebruiken? Check onze Ultieme snus en nicotine pouch gids 

Related Posts

Wat is Snus? Veelgestelde vragen
December 10, 2022
Wat is Snus? Veelgestelde vragen

Meer lezen
Snus. Effect nicotine pouches
October 25, 2022
Snus effect

Het effect van snus valt te vergelijken met de effecten van roken. Veel gebruikers ervaren deze effecten echter als...

Meer lezen
Drawer Title
Coupon
Vergelijkbare producten