Overslaan naar inhoud
Snus. Effect nicotine pouches

Snus effect

on

Wat is het effect van snus/ nicotine pouches?

Snus effect

Het effect van snus valt te vergelijken met de effecten van roken. Veel gebruikers ervaren deze effecten echter als stabieler en minder intens, met een zachtere ‘piek’ en mildere crash in vergelijking met sigaretten of vapen. De effecten duren ook veel langer dan traditionele sigaretten. Drie kwartier tot een uur, vergeleken met 5 minuten.

De effecten van snus of nicotine pouches komen op na een aantal minuten. Vanaf dat de nicotine via de bloedvaten van het tandvlees, de hersenen bereiken. 

Gebruikers ervaren een gevoel van ontspanning en concentratie, in combinatie met een energiek en opgewekt gevoel. Afhankelijk van de gebruikte sterkte kan de gebruiker ook een milde ‘buzz’ ervaren. 

Is snus drugs?

Snus en nicotine pouches bevatten net zoals tabak en e-juice, nicotine. Nicotine is een verslavende stof en valt afhankelijk van het land waarin je verblijft onder de warenwet. Net zoals alcohol, CBD, THC en caffeïne is nicotine een drug.

Snus bijwerkingen

Bij correct gebruik van een normale dosis hebben nicotine pouches relatief weinig bijwerkingen vergeleken met andere methodes van nicotinegebruik

Langdurig gebruik van snus en nicotine pouches dragen echter een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee. In eerste instantie is nicotine erg verslavend; waardoor een snus-verslaving een mogelijkheid is bij herhaald gebruik. Als niet-roker is het niet verstandig om nicotine pouches te gebruiken. Veel gebruikers gebruiken snus echter als een harm-reduction methode om hun roken of vapen te minderen. Nicotine pouches zijn bewezen minder schadelijk dan roken.

Het gebruik van nicotine pouches en snus met een te hoge sterkte kan leiden tot misselijkheid en hartkloppingen.

Stoppen met het gebruik van snus en nicotine pouches na een lange periode van herhaaldelijk gebruik kan leiden tot ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid en concentratie- en slaapproblemen.

 

Weet je niet welke nicotine pouches te kopen? Check onze gids 9 beste nicotine pouches van 2022

Wil je meer weten over nicotine pouches en hoe ze te gebruiken? Check onze Ultieme snus en nicotine pouch gids 

 

Related Posts

Using nicotine pouches
December 10, 2022
Wat is Snus? Veelgestelde vragen

Meer lezen
Is snus haram
October 05, 2022
Is snus Haram?

Volgens de wetten van Sharia zijn nicotine pouches niet haram. Tabakshoudende snus is echter wel verboden. Dit is 1...

Meer lezen
Drawer Title
Coupon
Vergelijkbare producten